Sunday, 10 June 2012

Penghujung cuti sekolah :)

Assalammualaikum :)

wah~ punya main lama kan tidak update ni blog. macam perhiasan suda ni blog kan? HAHA! banyak juga cerita mau share tapi oleh kerana tahap kemalasan terlalu tinggi, ndak lah di update. nahh~ tahap kemalasan tu bikin risau. *macam mana kalau study ni* risau bebenar suda ni. Tapi harap-2 tidak lah berlaku pada pelajaran itu tahap kemalasan right? okey begini. masa cuti sekolah ni banyak juga lah aktiviti yang aku jalani. aktiviti lah sangat :P bukan lah. maksud aku, macam-macam yang family buat. 25mei sampai 28mei tu aku duduk di kampung. asa cuzzy aku kahwin. best giler lah kat sana. ramai sangat family yang jauh jauh datang. antaranya abg Ley. dia datang jauh tau. dia dari perak. then, banyak sangat dorang buat aktiviti. Karaoke lah, main lastik-lastik,tiup belon, isi air and tak tahu dah apa. aku nda ikut, thats why lah aku tak tahu. weheyy~ kejap yah. ada sikit jelah picture masa tu yang aku dapat.

ini antara gambar keluarga kecil lah :)

okey! ini pak cik kesayangan okey. abg arwah mama :)


ini abg saya and princess kami. scha!

ini adik ekin. dia org perak. susah ckp sabah dengan dia.

kami "no coment". !

abg yazzid, saya and shahril pengapit untuk malam tu :P

first time jadi pengapit tuh~ tak tahu mau buat apa :(


Finish! lepas dari kampung tu 2jun hingga 3jun kami pergi labuan. bercuti lah konon. first time tu naik fery malam. best juga lah. yang tak best nya fery tu kecik. kami naik dari pekan menumbok. if dari kk memang mabuk sudah 1 family. HAHA! tapi masa ni memang teda gambar kami snap. cuma abg je lah yang dapat ambil kan gambar. tapi itu pun berapa jak.

okey! muka I senget tau. scha nakal :)

syok giler lah dengan family. aku sukan Teh c ping Labuan. sedap minuman tu. then balik kk, suara jadi rock!! HAHA! best sangat masa cuti 2 minggu ni. anak anak abang pun ikut sekali jadi giler. 28jun ni kami gerak pergi kuala lumpur pula. 5 hari lah kat sana. tapi masa tu tak cuti tau. kami cuti saja jak. terpaksa lah kan cuti sendiri. ok lah. banyak pula rahmat datang masa hujan ni. Thank you ALLAH :)

Tuesday, 15 May 2012

assalammualaikum :)

  • Ketika kau merasa bahwa kau mencintai seseorang,namun kau tahu cintamu tak terbalas.ALLAH tahu apa yg ada di depanmu dan ALLAH sedang mempersiapkan segala-segalanya yg terbaik untukmu.





    Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yg tak kunjung datang,ALLAH mempunyai Cinta dan Kasih yg lebih besar dari segalanya dan ALLAH telah menciptakan seseorang yg akan menjadi pasangan hidupmu kelak'' sebenarnya ALLAH sedang mengajarimu untuk redha menerima takdir-Nya ….
    biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas lagi..






    ingatlah.. bahwa engkau mungkin menemukan cinta setelah kehilangannya,tapi..ketika cintamu itu mati..kau tidak perlu mati bersamanya.









    copy and paste http://www.facebook.com/#!/Wanita.Solehah.BidadariSyurga

Saturday, 5 May 2012

assalammualaikum :)

wah! akhirnya berkesempatan juga aku ni mau update blog. almaklum lah. teda pula rasa kerajinan mau update kan. tetiba pula hari ni mau update. mentang-mentang lah hari jumaat kan. haha! ada masa pun digunakan untuk buka Fb dengan twitter jak. itu pun bukan selalu. tiap-tiap malam jak. aikk? hehe. yah. tiap malam jak tapi tidak selalu. baru baru ni 1 May kan. yahoo~ aku dah 18 tahun tu tapi perangai langsung macam kanak-kanak ribeena lagi. suka main. suka tido. opss! jiwa kanak kanak masi terpaku lagi ni dalam kehidupan. hehe. 1 may tu aku ada lah jalan dengan BigBoSs nih. tapi bukan kami 2 je lah. kami bertiga. ada Muhammad Hafiz. Ramai orang akan kata aku ni berani. sebab apa? kan Hafiz tu "ehem ehem" juga masa form 4. dia dengan c syahrul ni kazen gtu loh. kami tak rancang pun mau jalan sama sama ni tapi idea tu tercetus bila kami bercall malam tu. so, aku jenis yang open je. 

hadiah? mesti lah ada oi. kak ejan saya bagi cupon parkson taw. and saya dapt beli pun seluar jeans applemint RM109. hehe :) seronok okey. masa tu blackout dekat wawasan so aku tidak mau lama sebab takut ada orang tu x selesa. maklum lah kalau lelaki ni. :( hadiah kedua pula dari mama c syahrul. mahu tau mama dia bagi apa? hadiah ni aku pun tidak dapat tafsirkan maksud yang sebenarnya. mama dia bagi aku rempah nasi goreng kampung. aku sangat kaget! aku tanya syahrul. 
" Mama kau bagi ni ? "
" eyah. knp? ada masalah? mama suruh kau masak tu "
" ahhh! masak? kau biar betul ? "
" kalau tidak betul buat mama aku bagi kau kan? "
so, aku pun binggung and aku tidak percaya. aku text mama dia, then YESSS! mama dia mau aku masak. oh tuhan! aku sangat excited time tu tapi aku kecewa sikit sebab knp dulu kakak tu tidak dilayan macam aku? aku kecewa sebab tu tapi its okey. kalau jodoh tak kemana pun kan? hadiah ketiga pula dari kakak long. dia bagi aku tu minyak wangi Avon je bersertakan tudung. thank you sister! syahrul punya hadiah? opps. kita diam jelah yah.

so now kita cakap pasal study lagi ya? aku ni harapan mahu sangat continue form 6 sana teknik Likas. and a good news, aku dapat sana. tapi sekarang ni. ada probs sikit sama abang-2. aku bukanny apa, tapi aku rasa abng aku ni belum tahu lagi pasal pembaharuan pembelajaran tingkatan 6. dia mesti ingat sekarang ni mau pakai STPM lagi. kan kan kan?
and mesti dia takut aku gagal. no no! kalau tidak belajar, gagal lah. dia mau sangat aku terus ambil DIPLOMA. adui, masalah nya hati aku betul sangat mau pilih tingkatan 6 ni. tapi ada juga c Emma bagi advise. dia kata tunggu upu dulu. and kalau ada cost yang kita sangat minat, sambung lah diploma. hehe! btw, untung bha dapt kawan yang suka share yang kita nda faham. macam kita baru dapat something new ni. wah gitu!

okey my dear. cukup sampai di sini sahaja perbicaraan kita. untuk itu, saya merakam kan ucapan " SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA SCHA AL-YAHYA DENGAN AWAL ASHARI"


Wednesday, 11 April 2012

Budak Baru Balik Sekolah


assalammualaikum semua !


aku mahu cerita pasal "BUDAK ARU BALIK SEKOLAH" nih. heee! nda bha. ini story pasal aku kenal sama c syahrul bha nih. Sebab kami kenal salah time bha. sebab apa? sangat banyak yang tidak kena dengan aku.
1. Baju sekolah aku kecil
2. Time tu hujan
3. Aku boleh-boleh jaadi perempuan penakut

gilernya bha. ok beginilah. aku cerss ni ah. pagi-pagi tu aku memang malas mahu bangun p sekolah. sebab ada kelas tambahan Akaun sampai jam 3 dengan cikgu Ruby. tapi aku dayakan juga untuk pergi sekolah. marah-marah nanti abg aku. Takut ging aku sama abg aku. Time ni pun marah-marah suda abg aku coz aku lambat. Time nih aku keluar asrama suda gara-garaa aku kena tahan wad hari tue. Dalam jam 5.50am datang lah van sekolah aku ni. and aku duduk dekat dengan besi. aku tak kesah sangat pun dengan besi tu. Dalam perjalanan pergi kelas ada kawan tegur baju aku kotor. OMG! rupa-rupanya baju sekolah aku kena minyak griss yang ada pada besi tu. Aku terus pergi asrama and pinjam baaju sekolah sana. Nasib baiklah c Rasma adaa baju lebih tapi baju tu ikut body okey. tapi aku terpaksa juga pakai.


Kami habis kelas akaun jam3 kalau nda silap, jadi balik lah aku sama c Rozzianie. Kami baalik naik bas je. kami sebenarnya mau pegi busstop shantou ba tu tapi pusing balik kami sebab aku nda mau. sebab di bustop tu ada Mohd Hafiz Akmadis! aku paling malu la tu terjumpa sama dia. malu sangat. so kami pergi la shantou.terus-terusan ada bus kingfisher ne tapi yang sakitnya kan, bus tu berhenti lagi di bustop shantou. rupa-rupanya ada 2 orang budak teknik naik. masa dalam bus tu aku duduk belakang sekali dekat dengan cermin. Dorang pun ikut-ikut duduk sana. heee~ bukan ikut-ikut ba tapi teda suda tempat duduk. yang satu orang tu aku kenal, nama dia syazwan. tapi yang duduk etul-betul sebelah aku ni, aku nda tahu nama oh. 

Jadi sampainyaa di kingfisher, dorang yang tekan loceng. Aku pegi kedaai,doraang pun pegi kedai juga. Aku pegi beli air sebenarnya. Sekali masa di kedai tu , c syazwan yang tegur aku dulu. Aku cakap " Beli air jak ". terus ada tu kawan dia cakap   " wan belanja la dia ". esh! geram aku terus masa tu. macam lah aku ni teda duit ba.  So time kami balik tu, hujan ne gerimis-gerimis mengundang. cehhwa~  Aku pun nda sangkaa yang dorang di belakang aku. yang aku jadi penakut tu kan, ada ni van putih mau tumpangkan aku. Jadi apa laagi aaku ni. Aku toleh lah belakang then pucat aku tengok dorang. HAHA! ketawa ni bha dorang. punya kuyak aku. nda lama begitu kan,ada lagi kereta stop tapi mau tumpangkan dorang. tapi sweet ba dorang ni. Dorang nda mau naik. piweett!

Sampai sedja di taman, c Syazwan jalan lurus jak aand yang tidak disangka tu kan, budak hitam tu sama laluan dengan aku. Aku tengok juga name tag dia, name dia Syahrul. Yang hairannya orang tu kan, dia terus-terus tanya bangsa aku ni bukan nama aku. HAHA! and aku terus minta puji ne. Dia pesan lagi supaya aku sampaikan salam dia dengan c Emma Saafwanah Sahirin a.k.a genduttssss. hahha! joking ba Emma. And sampai la dia di depan umah dia.


Nahhhh! di sini lah first time aku nampak and jumpa dia. Selepas tu, ada lagi ( 25. SEPTEMBER ). Yang time ni 21 Sep. Ba, itu sedja lah yang dapat aku kasi ingat dalam memori. no idea suda aku nih. btw, SYAHRUL AAKHMAL SEHAT.











Wednesday, 28 March 2012

banyak ka story kau ?

assalammualaikum semua !


sungguh betah aku tidak update ni biLog kan? bukan juga tidak ada masa kawan tapi kan, malas ni. lagipun kan, aku ni kadang-2 banyak juga cerita tapi susah mau story di biLog nih. :) bahbahbah. apa kita mau story-2 nih? kita cers happy story lah yah mula-2. ikut turn nih. haha! tapi nda tahu lah kalau aku mampu meluahkan segalanya disini malam ni. apa yang aku mampu,aku story jua yah ?


1. ResuLt SPM aku !


kita mulakan kan perbicaraan kita tentang berita gembira dalam hidup lah yah? hohoho -_-. 21 Mac 2012 adalah satu tarikh yang paling dinanti nanti kan oleh batch 94 selepas tamatnya memori 14 Disember 2011. result SPM keluar tuh. usaha kita selama bergelar pelajar tuh kan. aku bersyukur sangat. walaupun result aku nih tidak lah membanggakan sangat tapi aku happy juga. sebab aku rasa ini usaha kita sendirikan? jadi kalau dulu time sekolah kaki peniru,nda hairan lah kalau malar jak lulus kan. tapi dengan nasihat kawan-2 semua aku sedar jua perbuatan tu. terutamanya Emma Safwanah Sahirin. thank you kawan! 


Bahasa Melayu - A
Bahasa Inggeris - D
Pendidikan Islam - B
Sejarah - B+
Matematik - D
Sains - A
Pengetahuan Sains Sukan - C+
Prinsip Perakaunan - C
Teknologi Maklumat - B+




2. Perancangan Selepas ini 


ah! pasal nih lagi. halatuju aku pun aku nda pasti. yang ada dalam fikiran aku nih mau kawin jak. aaaaaahhhhhhhhh! KAHWIN ? eewww! tidak lah bha. aku main-2 jak pun. aku masi mau sekolah bha nih. walaupun kahwin tu sunnah tapi tunggu lah sampai kita mampu barulah diwajibkan berkahwin kan? tidak bha. begini. di kepala aku nih ada 1 jak. aku mau ulang paper math aku julai nih. math aku sudalah nda kredit. hanya LULUS sahaja. mana-2 IPT aku semak pun program yang aku minat langsung teda yang sangkut. ada program yang aku dapat pun, aku nda pernah dengar. ada 1 kawan cadangkan Pra-Diploma UiTm di tawau. untuk 4bulan. after 4bulan tu,kita bebas pilih kos yang kita mau di UiTm kk. itu lah sefahaman aku tentang pra-diploma ni. aku bukan juga lah sombong sebab tidak mahu ikut nih tapi minta tu ba. minat tu ada pada IPG. kalau ada rezeki,insyaAllah masuk juga aku sana. if teda tawaran mana-2 aku dapat aku masuk form 6 jak lah ini. antara di Sm Teknik Likas atau Smk Likas. bukan juga dikatakan form6 ni pilihan yang terakhir tapi mungkin ini adalah salah satu jalan yang boleh bantu minat aku kan. :-(




3. Kem Rimba Templer Rawang


Tetiba pula statement aku pasal PLKN kna? hahaha! kalau orang yang faham, faham lah itu. weheeeyyy. ramai yang cakap nih mesti kes cemburu. S.T.O.P! suda tahu jangan lah mau batu api lagi. asalnya aku nih okey bah pasal nih. naaaaaahhhhhh tinguk! mau jak aku hantak ni lappy. sakit benaran hati ini. uisehh! aku sememangnya tak marah pun SyahruL akhmaL sehat ni minta budak pahang. aku langsung nda marah tapi di hati tu ada juga perasaan terkilan sedikit. nda banyak yah. sipi sipi sahaja! tapi kan bila aku start cari fb perempuan tu kan, adalahg someOne fren dorang di facebook ni tidak mau kasi tahu apa facebook c gurl nih. aku pun hairan lah. sampai dia tipu-2 aku. aku pun shak something time tu tapi nda lama becoz dia bagi juga. then punya then kami pun kawan lah. sekali kan, bila ada seseorang post pasal rindu , dia terus kata   
" AKU NAK PI SABAH ". aku pun naik hairan lah. yessssss! biar pun itu perkara biasa, tapi if kamu di tempat aku, apa kamu rasa? rasa nda selesa kan? aku telan dalam hati jak tu perkara. perkara kecik kan. so,      bila BoBoBoy aku nih upload picture dorang time di sana, adalah gambar c perempuan nih dalam sana. gambar solo-2 pun ada ouh. sedangkan aku nih GIRLFRIEND dia, tiada gambar saya di album dia. bukan masalah nda puas hati pasal gambar. tapi ntah lah apa kan. kami kapel hampir 6 bulan, nda pernah bergambar sama-2, tapi dorang? aku nda kesah bha kalau antara dorang ni tiada yang memendam perasaan tapi ini ada ba! ADA! so apa ni semua. kamu semua mesti akan cakap yang aku ni terlalu cemburu kan. nope! ada lagi. time kami jalan kan, aku ada cek hp Buaya Friend aku nih. aku tengok pic dalam HP tu. mau tau kahh? main banyak gambar tu PEREMPUAN!  gambar aku adalah juga tapi beberapa KETUL jak. mau jak aku hampas tu HP tapi fikir juga bha. sakit hati aku nih. SAKIT. malam semalam punya semalam, syahrul marah coz perangai aku. dia dengan Nabila pun hampir-2 berkrisis, opppsssss! nama kau aku tertulis. sorryy girL. syahrul suruh aku minta maaf. ok fini. aku pi minta maaf. 3 kali john aku minta maaf tapi no respon? aku memang ikhlas minta maaf tapi dia begitu. aku nda mau paksa. Im sorry lah if kau terbaca nih di bLog. aku bukan mau malukan kau tapu aku mau kau tahu pasal PERASAAN seseorang. eyah memang kau tiada niat mau rampas tapi kita ni perempuan. di hati tu ada perasaan cemburu. CONFERM! so pandai-2 lah jaga hati orang. ukan orang jak yang mau jaga hati kiiitaaaa.








* wah! macam aku nih nda mau suda berstory tapi dikuatkan hati juga untuk meluah ba. weheeeyyy! luas percakapan luas kehausan. haha! kiLi bha aku nih. okey stop dulu. tadi kami jalan and syahrul belikan saya ikan taw. kecik ja ikan tu. aku bagi name GugurL. sebab ikan syahrul name boboy. haha! tapujie lagi bha aku nih. bha okey lah kawan. penat sangat aku nih. tadi bantu kat rumah makCik. ada nenek meninggal. Al-fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman. Amin. lastly, aku rindukan mama!







Thursday, 8 March 2012

hati senang, jiwa pun girang girang !

assalammualaikum warga biLog~


yaiiy. happy semacam aku kan? macam mau lumpat-lumpat sedja. grigitan bha aku ni.
tittel suda pun ' HATI SENANG ,JIWA PUN GIRANG GIRANG '. macam pelik kan bahasa
aku kali ne. tapi biasa tahh kau kalau BRUNEI ni. macam macam perkataan baru kamu dengar kan? aku baru dapat berstory di biLog ni. padahal line di kampung ni bukannya okey sangat.line di kk okey,nda pula aku mau bersyarah. haha! aku di kampung hari isnin tu lagi. saja jak pun aku balik kampung ni. rindu arwah mama kan. ini jak cara aku untuk ingat semua yang dulu-dulu. datang sepupu aku c azreen tu,balik-balik mau bawa jumpa. actLy,dia ex aku bha.tapi aku nda berapa layan. coz arwah mama kata dia kira macam abg bagi aku. jadi aku malas lah mau ambil peduli. jadi aku balik kampung ni dia tau uga. aku cakap ngan dia yang aku balik kampung mau BERTUNANG. punya main gelisah dia. balik-balik dia call aku. nehh~ sepa suruh aku cakap. kau suka betul kasu kasi main-main perempuan. tapi aku jua kau mau. sott bebanar kau ni laiii. 




tapi aku di kampung happy ouh. sangat happy aku.biasa lahh kan kalau orang bandar datang kampung ni. semuanya aku nda tau. di sini MESTI bangun awal. haha! kelemahan aku itulahh. kalau di kk ni,jam 11 belum tentu aku akan bangun. btw,sambung duklu cerita kampung kan? anu,di sini kan kalau kita mau makan something like udang ka,siput ka,kita cari sendiri ouh. itu yang buat syok datang sini. kena-kena lagi babu aku punya rumah ni di belakang rumahnya pantai. perghhh! siok bha. ini kalau di rumah babu aku lahh. kalau di rumah pak cik aku,belakang rumahnya jalanan kereta api. depannya pula jalan besar beaufort-kk. macam sibuk sikit lahh sana. nda juga jauh kalau mau pi sana. kira-kira setengah jam lahh.




haha! tinguk. no idea suda aku mau story. ohh okey? ahad ni macam aku balik kk suda ni. mau cuti sikula uda kan,so mau balik kk. sebab? sebab anak buah aku teda yang jaga. kesian my papa. nda kan lah dia yang mau jaga kan? jadi biar lahh aku yang jaga. lagipun nda lama lagi result SPM aku mau keluar. YA ALLAH. aku berharap sangat result aku cermelang. amin ya rabbilalamin. baiklahh time to pergi bersihkan diri. 




Assalammualaikum<3

Monday, 20 February 2012

aku baru ada biLog !

assalammualaikum semua!

nada nada heppy ni. kebaruan kan ada biLog. haha! nda apa ba tu kan? mimang lepas SPM ni lah aku mau berabis ada semua. kalau time skuL conferm kena sound. faham faham sedja lah kalau adik perempuan kan? semuanya ndak boleh. tapi sekarang bole suda ohh. tengkiu lah abang abang.

btw,aku mengaku jua yang aku pun nda seberapa faham akan penggunaan biLog ni. Lucu? bagus lagi aku mengaku aku ndak pandai kan,daripada bodoh sombong? nahh. ndak tau tanya. mau lebih tau,cuba sendiri.
itu lah aku semangat mau ada biLog ni.

aku sangat penat ba ni tapi berusaha jua untuk finish kan biLog ne. sekarang pun suda 3.09am. haahaa! conferm nda terbangun solat subuh. mati lah aku ni. baik lah. so just ini jak pengenalan yang mampu aku buat okey?
tapi yang paling penting,aku rindu pak cik ni.<3