Thursday, 8 March 2012

hati senang, jiwa pun girang girang !

assalammualaikum warga biLog~


yaiiy. happy semacam aku kan? macam mau lumpat-lumpat sedja. grigitan bha aku ni.
tittel suda pun ' HATI SENANG ,JIWA PUN GIRANG GIRANG '. macam pelik kan bahasa
aku kali ne. tapi biasa tahh kau kalau BRUNEI ni. macam macam perkataan baru kamu dengar kan? aku baru dapat berstory di biLog ni. padahal line di kampung ni bukannya okey sangat.line di kk okey,nda pula aku mau bersyarah. haha! aku di kampung hari isnin tu lagi. saja jak pun aku balik kampung ni. rindu arwah mama kan. ini jak cara aku untuk ingat semua yang dulu-dulu. datang sepupu aku c azreen tu,balik-balik mau bawa jumpa. actLy,dia ex aku bha.tapi aku nda berapa layan. coz arwah mama kata dia kira macam abg bagi aku. jadi aku malas lah mau ambil peduli. jadi aku balik kampung ni dia tau uga. aku cakap ngan dia yang aku balik kampung mau BERTUNANG. punya main gelisah dia. balik-balik dia call aku. nehh~ sepa suruh aku cakap. kau suka betul kasu kasi main-main perempuan. tapi aku jua kau mau. sott bebanar kau ni laiii. 




tapi aku di kampung happy ouh. sangat happy aku.biasa lahh kan kalau orang bandar datang kampung ni. semuanya aku nda tau. di sini MESTI bangun awal. haha! kelemahan aku itulahh. kalau di kk ni,jam 11 belum tentu aku akan bangun. btw,sambung duklu cerita kampung kan? anu,di sini kan kalau kita mau makan something like udang ka,siput ka,kita cari sendiri ouh. itu yang buat syok datang sini. kena-kena lagi babu aku punya rumah ni di belakang rumahnya pantai. perghhh! siok bha. ini kalau di rumah babu aku lahh. kalau di rumah pak cik aku,belakang rumahnya jalanan kereta api. depannya pula jalan besar beaufort-kk. macam sibuk sikit lahh sana. nda juga jauh kalau mau pi sana. kira-kira setengah jam lahh.




haha! tinguk. no idea suda aku mau story. ohh okey? ahad ni macam aku balik kk suda ni. mau cuti sikula uda kan,so mau balik kk. sebab? sebab anak buah aku teda yang jaga. kesian my papa. nda kan lah dia yang mau jaga kan? jadi biar lahh aku yang jaga. lagipun nda lama lagi result SPM aku mau keluar. YA ALLAH. aku berharap sangat result aku cermelang. amin ya rabbilalamin. baiklahh time to pergi bersihkan diri. 




Assalammualaikum<3

No comments:

Post a Comment