Wednesday, 11 April 2012

Budak Baru Balik Sekolah


assalammualaikum semua !


aku mahu cerita pasal "BUDAK ARU BALIK SEKOLAH" nih. heee! nda bha. ini story pasal aku kenal sama c syahrul bha nih. Sebab kami kenal salah time bha. sebab apa? sangat banyak yang tidak kena dengan aku.
1. Baju sekolah aku kecil
2. Time tu hujan
3. Aku boleh-boleh jaadi perempuan penakut

gilernya bha. ok beginilah. aku cerss ni ah. pagi-pagi tu aku memang malas mahu bangun p sekolah. sebab ada kelas tambahan Akaun sampai jam 3 dengan cikgu Ruby. tapi aku dayakan juga untuk pergi sekolah. marah-marah nanti abg aku. Takut ging aku sama abg aku. Time ni pun marah-marah suda abg aku coz aku lambat. Time nih aku keluar asrama suda gara-garaa aku kena tahan wad hari tue. Dalam jam 5.50am datang lah van sekolah aku ni. and aku duduk dekat dengan besi. aku tak kesah sangat pun dengan besi tu. Dalam perjalanan pergi kelas ada kawan tegur baju aku kotor. OMG! rupa-rupanya baju sekolah aku kena minyak griss yang ada pada besi tu. Aku terus pergi asrama and pinjam baaju sekolah sana. Nasib baiklah c Rasma adaa baju lebih tapi baju tu ikut body okey. tapi aku terpaksa juga pakai.


Kami habis kelas akaun jam3 kalau nda silap, jadi balik lah aku sama c Rozzianie. Kami baalik naik bas je. kami sebenarnya mau pegi busstop shantou ba tu tapi pusing balik kami sebab aku nda mau. sebab di bustop tu ada Mohd Hafiz Akmadis! aku paling malu la tu terjumpa sama dia. malu sangat. so kami pergi la shantou.terus-terusan ada bus kingfisher ne tapi yang sakitnya kan, bus tu berhenti lagi di bustop shantou. rupa-rupanya ada 2 orang budak teknik naik. masa dalam bus tu aku duduk belakang sekali dekat dengan cermin. Dorang pun ikut-ikut duduk sana. heee~ bukan ikut-ikut ba tapi teda suda tempat duduk. yang satu orang tu aku kenal, nama dia syazwan. tapi yang duduk etul-betul sebelah aku ni, aku nda tahu nama oh. 

Jadi sampainyaa di kingfisher, dorang yang tekan loceng. Aku pegi kedaai,doraang pun pegi kedai juga. Aku pegi beli air sebenarnya. Sekali masa di kedai tu , c syazwan yang tegur aku dulu. Aku cakap " Beli air jak ". terus ada tu kawan dia cakap   " wan belanja la dia ". esh! geram aku terus masa tu. macam lah aku ni teda duit ba.  So time kami balik tu, hujan ne gerimis-gerimis mengundang. cehhwa~  Aku pun nda sangkaa yang dorang di belakang aku. yang aku jadi penakut tu kan, ada ni van putih mau tumpangkan aku. Jadi apa laagi aaku ni. Aku toleh lah belakang then pucat aku tengok dorang. HAHA! ketawa ni bha dorang. punya kuyak aku. nda lama begitu kan,ada lagi kereta stop tapi mau tumpangkan dorang. tapi sweet ba dorang ni. Dorang nda mau naik. piweett!

Sampai sedja di taman, c Syazwan jalan lurus jak aand yang tidak disangka tu kan, budak hitam tu sama laluan dengan aku. Aku tengok juga name tag dia, name dia Syahrul. Yang hairannya orang tu kan, dia terus-terus tanya bangsa aku ni bukan nama aku. HAHA! and aku terus minta puji ne. Dia pesan lagi supaya aku sampaikan salam dia dengan c Emma Saafwanah Sahirin a.k.a genduttssss. hahha! joking ba Emma. And sampai la dia di depan umah dia.


Nahhhh! di sini lah first time aku nampak and jumpa dia. Selepas tu, ada lagi ( 25. SEPTEMBER ). Yang time ni 21 Sep. Ba, itu sedja lah yang dapat aku kasi ingat dalam memori. no idea suda aku nih. btw, SYAHRUL AAKHMAL SEHAT.











No comments:

Post a Comment